image
 |  0 22 Вересня 2018 | 08:55

Сесійне рішення щодо Бориса Клімчука зняли з порядку денного

У проекті порядку денного двадцять другої сесії Ковельської районної ради, яка відбулася у четвер, 20 вересня, значився проект рішення «Про присвоєння звання Почесний громадянин Ковельського району».
Як інформує «Район. Ковель», ішлося про уродженця нашого краю, колишнього багатолітнього голову Волинської обласної державної адміністрації, нині покійного Бориса Клімчука.
Втім, за два дні до пленарного сесійного засідання на бюджетній комісії райради цей проект з порядку денного зняли. Ініціаторами виступили депутати від «Батьківщини», «Свободи», Радикальної партії Олега Ляшка, оскільки у разі прийняття даного рішення треба буде виплачувати родині Почесного громадянина 100 тисяч гривень, а таких грошей, за словами депутатів, у районі немає.
Втім, навіть якби проект рішення «по Борису Клімчуку» все ж поставили на розгляд, то сесія його би «провалила». У сесійній залі просто не було достатньої кількості «голосів», які забезпечували виконавчій владі прийняття необхідних рішень.
Скажімо, депутати не ухвалили другу сесію поспіль «Звіт про виконання Програми розвитку земельних відносин, використання та охорони земель у Ковельському районі на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням районної ради від 09.07.2013 року № 25/4», також не проголосували за проекти рішень «Про стан ветеринарного і санітарного обслуговування та стан епізоотичного благополуччя на території Ковельського району» та «Про стан електрифікації житлових будинків населених пунктів Ковельського району».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині іменем ставленика «Партії Регіонів» хочуть назвати один із медичних закладів
«З усіх мотивів голосування «За» чи «Проти» депутати чи не вперше показали себе, як самодостатня команда, що не піддається спробам диктату в спробі «пропхнути» непідготовлених, «сирих» проектів рішень», – вважає депутат районної ради від «Батьківщини» Анатолій Корнійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно називати медзаклад Волині ім’ям Бориса Клімчука? – думки депутатів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити