image
 |  0 23 Вересня 2018 | 09:41

На Форумі видавців націоналісти презентували книгу про місію України в світі

22 вересня в межах 25-го книжкового Форуму у Львові презентували книгу «Місія України та національні інтереси в глобалізаваному світі: візія націоналістів».
Про це інформує Вголос.
Юрій Сиротюк, директор Недержавного аналітичного центру Українські студії стратегічних досліджень, автор численних публікацій у сфері геополітики та безпекових питань, організатор щорічної міжнародної конференції Бандерівські читання під час презентації наголосив, що Україна як найбільша держава Європи не може бути нікчемною геополітично.

«Націоналізм – це не минуле. Це актуальне теперішнє і майбутнє. При чому дуже потрібне майбутнє. І не тільки Україні. Вже сьогодні у всьому світі є величезний запит на націоналізм.   
Цьогоріч на бандерівських читаннях ми міркували: а яку міжнародну політику маємо вести ми, українські націоналісти? Чи може Україна, найбільша на європейському континенті, бути такою нікчемною геополітично? Чи можемо ми бути такими міжнародно-політичними карликами? Чи можемо ми дозволити собі бути малими?
Нас намагаються переконати в тому, що українці – це нація-раб. Але ми забуваємо, що наші предки руйнували найбільші в світі імперії, що наші предки побудували величезну країну, що ця країна лежить в серці Євразії. Україна може бути тільки великою. Інакше – її не буде узагалі», – зазначив Сиротюк.


За словами націоналіста, Україна зможе стати великою тільки тоді, коли до влади в державі прийдуть націоналісти:
«Нас не влаштовує ситуація, яка склалася в Україні зараз. Нас не влаштовують «мінські угоди», бо це – Іловайський дипломатичний котел. Ми не хочемо, щоб нами хтось керував. Не для того наші попередники століттями боролися за незалежність, щоб в нас сьогодні цю незалежність забрали. Україна мусить бути сильною і для цього у нас є шляхи. Щоб Україна змінилася зовні – вона має змінитись всередині. Щоб Україна стала великою – до влади в Україні повинні прийти українці».

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розповів, що на основі напрацювань п’ятьох Бандерівських читань, які відбуваються в Україні щорічно із 2014 року, нардепи-свободівці зареєстрували у ВРУ приблизно 30 законопроектів.
«Бандерівські читання – це не просто обмін думками, чи клуб за інтересами. Бандерівські читання – це наукова конференція, яка має практичний результат. За останні 5 років на основі напрацювань Бандерівських читань у Парламенті було зареєстровано приблизно 30 законопроетів».


Тягнибок також повідомив, що VI Бандерівські читання відбудуться в Києві у січні 2019 року:
«Наступні Бандерівські читання матимуть важливу тему: ми проговорюватимемо питання економічного націоналізму і соціальної справедливості. Ми з’ясовуватимемо: як з погляду економічного націоналізму будувати українську економіку і забезпечувати соціальні гарантії людям, які того потребують».


За словами лідера «Свободи», напрацювання цих читань стануть основою для низки нових економічних законопроектів.

Юрій Сиротюк зазначив, що презентована книга «пропонує стратегічну дискусію про філософські підстави нашої геополітики, опційні моделі цілепокладання наших міжнародних зусиль, пошук відповіді на питання про «місце й місію України в міжнародній політиці» та амбіційні прогнози «Чи здатна Україна на власний геополітичний проект».
Відповіді на ці запитання пропонують розвідки відомих науковців, публіцистів, експертів-міжнародників, політиків та учасників російсько-української війни. 
Також книга містить найкращі роботи Міжнародного конкурсу есеїв для молодих науковців на тему «Чи здатна Україна на власний геополітичний проект: місія України та національні інтереси в глобалізованому світі».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити