image
 |  0 23 Вересня 2018 | 14:29

Страйк польських прикордонників може призвести до блокування україно-польського кордону

Суперечки працівників польських силових структур з урядом щодо підвищення заробітної плати можуть перерости у фактичне блокування українсько-польського кордону. У жовтні польські митники та прикордонники обіцяють вдатися до більш жорстких методів протесту та влаштувати «італійський» страйк, якщо уряд не піде на поступки та відмовиться підвищувати їм зарплату.
Про це повідомляє t1.ua з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza.
Видання зазначає, що  з січня по серпень поточного року кордон перетнули майже 14,5 мільйона осіб. Вже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, зате справжня катастрофа тільки попереду.
До радикальніших форм протестів готуються не лише у Прикордонній та Митній службах. У страйку готові взяти участь практично всі силові та воєнізовані служби Польщі. Головною вимогою є збільшення зарплат.
Видання відзначає, що план протестів вже розроблений. Так, в жовтні у Варшаві відбудеться демонстрація силовиків. Наступним етапом стане “італійський страйк”, якщо уряд не піде на поступки.
Неофіційно, прикордонники говорять прямо – якщо розпочнеться страйк польсько-український кордон буде повністю паралізований.
Нагадаємо, що на початку місяця Посольство України в Польщі вже попереджало про початок «тихого» страйку польських прикордонників.
Про серйозність намірів може свідчити і той факт, що зараз на сайті Митної служби Польщі недоступна інформація про час очікування в пунктах пропуску на в’їзд до країни.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еверимія, Февронія, Мокій: як в Луцьку 130 років тому дітей називали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити