image
 |  0 24 Вересня 2018 | 16:43

Дім моди Versace продадуть за 2 мільярди доларів

Італійський дім моди Versace, заснований Джанні Версаче 40 років тому, найближчим часом придбає американська компанія Michael Kors. Про це повідомляють одразу декілька видань.


Michael Kors погодилася заплатити 2 мільярди доларів за те, аби придбати італійський дім моди Versace, повідомляє Reuters.
Першою про угоду, "яка буде підписана вже найближчим часом", повідомила італійська газета Corriere della Sera
Наразі сім'я Версаче володіє 80% акцій компанії. Чотири роки тому родичі засновника дому моди погодилися продати 20% американській інвестиційній компанії Blackstone.
Минулого року компанія Michael Kors, заснована модельєром Майклом Корсом, також придбала Jimmy Choo - люксовий бренд взуття - за 900 мільйонів доларів.
За даними Corriere della Sera, Донателла Версаче - сестра Джанні Версаче і один з чинних керівників модного дому - скликала збори персоналу Versace на вівторок, 25 вересня.
Не виключено, що саме тоді вона повідомить про угоду з Michael Kors.
Джанні і Донателла Версаче у 1996 році Копирайт изображения Getty Images
Image caption Джанні і Донателла Версаче у 1996 році

У 2016 році Versace звітував про об'єм продажів у розмірі 807 мільйонів доларів. Цього року головний виконавчий директор дому моди Джонатан Акеройд заявив, що незабаром продажі сягнуть показника в 1 мільярд доларів.
Представники Versace і Michael Kors відмовилися коментувати інформацію про майбутню угоду.
Versace була заснована у 1978 році італійським модельєром Джанні Версаче. Компанія спеціалізується на створенні товарів класу люкс: чоловічого і жіночого одягу, косметики, парфумів, ювелірних виробів і аксесуарів.
Versace володіє близько 100 бутіками в усьому світі - зокрема, в Римі, Парижі, Лондоні, Нью-Йорку і Гонконзі.
Влітку 1997 року Джанні Версаче пішов з життя - модельєра застрелили неподалік від його дому в Майамі-біч. Після його смерті ключовою фігурою в Versace стала його сестра Донателла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині через штормовий вітер 13 сіл лишились без електрики

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити