image
 |  0 25 Вересня 2018 | 06:44

Ганьба: чемпіон України з гандболу рекламує Північний потік-2

Гандбольний клуб Мотор (Запоріжжя) грає у футболках з логотипом Північного потоку-2, а також розміщує рекламу газопроводу на ігровому паркеті палацу спорту Юність.
Про це повідомляє Sportarena.
Як зазначає видання, газопровід Північний потік-2 став преміум-партнером гандбольної Ліги чемпіонів, у якій виступає і чемпіон України - запорізький Мотор. Згідно з умовами контракту, усі клуби-учасники турніру повинні розмістити логотип газопроводу на футболках, а також поставити рекламу на покритті ігрового паркету.
Український клуб ніяк не відреагував на зобов'язання рекламувати російський газопровід. Крім цього, повідомляється, що Мотор рекламує Північний потік-2 не тільки в Лізі чемпіонів, де існує контракт, а й у чемпіонату Україні, де подібної угоди не існує. Позиція Федерації гандболу України стосовно ситуації з рекламою газопроводу, який суперечить інтресам нашої держави, - невідома.
Однак, як повідомляє видання, рекламувати Північний потік-2 відмовились два польскі клуби -  Вісла Плоцьк та Віве Кельце.
Справа в тому, що спонсорами обох клубів є польські нафтові концерни - PKN Orlen та Polska Grupa Energetyczna. В такому випадку клуби не можуть рекламувати своїх конкурентів, яким є газопровід Північний потік-2.
У підсумку, Європейська гандбольна федерація оштрафувала Віслу та Віве за відмову рекламувати спонсора гандбольної Ліги чемпіонів. Повідомляється, що нафтові концерни виплатили штраф за свої клуби у розмірі 12,5 тисяч євро.
На другий тур Ліги чемпіонів клуби вийшли знову без логотипу Північного потоку-2. Але цього разу також не було реклами і польських нафтових концернів. Натомість клуби розмістили рекламу благодійної організації.
Північний потік 2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже наявним Північним потоком - 55 млрд куб. м газу.
Північний потік 2 проляже вздовж газопроводу Північний потік дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.
Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що газопровід Північний потік-2 є "геополітичним інструментом тиску на Західну Європу з боку РФ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі – новий мурал: портрет дівчинки, що осиротіла через обстріл

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити