image
 |  4 25 Вересня 2018 | 07:29

Кум Путіна розлютився на Львівську обласну раду, яка «заборонила» російську мову

Віктор Медведчук, який є спеціальним представником ТКГ з питань гуманітарного характеру, а також лідером громадського руху «Український вибір – право народу» не змусив довго чекати з коментарем щодо заборони Львівської облради на російську мову.
Про це повідомляє  Prefiks Blog.
На своїй сторінці в соціальній мережі Twitter в суботу, 22 вересня Віктор Медведведчук написав, що те, що обласна рада Львова забороняє російську мову є прямим порушенням міжнародних норм і, більше того, Конституції України.

Зокрема, політик зазначив: «В даний час очевидно, що результатом прийняття такого рішення не буде нічого хорошого». Згідно зі словами Медведчука, «така заборона прямо порушує права російськомовних жителів, а також є протиріччям для міжнародних норм і Конституції нашої держави». Більш того, кум президента країни-агресора Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук підкреслив, що «поширення такої практики на всю країну, як це пропонується в зверненні до Верховної ради, унеможливить реінтеграцію Донбасу і остаточно розколе Україну».
Наскільки відомо, у Львівській обласній раді депутати віддали свої голоси за прийняття постанови про заборону на території регіону можливості публічно використовувати російську мову і так званий російськомовний культурний продукт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час бізнес-форуму «Волинь інвест 2018» підписали два меморандуми про співпрацю
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити