image
 |  0 25 Вересня 2018 | 09:12

На Іваничівщині попереджують про небезпеку спалювання рослинних залишків

В Іваничівському районі попереджують про небезпеку спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків.
Про це інформує власкор «ВолиньUA» з посиланням на сайт Іваничівської РДА.
Останніям часом почастішали випадки спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. На відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично у центрі населених пунктів горить суха рослинність. Відтак пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах. Виникає загроза масштабних пожеж, знищення житлових будинків та життю людей.
Звертаємо увагу громадян району на те, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, без дозволу відповідних органів заборонене законодавством України. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 77-1 КУпАП).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які райони Волині найбільше постраждали через негоду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити