image
 |  2 25 Вересня 2018 | 17:45

На Волині чоловіка з інфарктом медики рятували по дорозі в лікарню



До диспетчерської Центру ЕМД о 15.28 надійшов виклик із села Ківерцівського р-ну, в якому 59-річний чоловік скаржився на пекучий біль за грудиною.
Про це пише Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбук.
Фельдшер ЕМД прибувши на місце виклику обстежила хворого, зняла кардіограму і одразу діагностувала гострий інфаркт міокарду. Передавши кардіограму на консультативно-телеметричний пост центральної оперативної диспетчерської керівник бригади ЕМД отримала підтверджений діагноз: «Гострий інфаркт міокарду з елевацією ST». Медик негайно почала надавати чоловіку необхідну медичну допомогу.
Враховуючи стан пацієнта було прийняте спільне рішення старшого лікаря та лікаря-консультанта про термінову госпіталізацію хворого. В зв’язку з тим, що відстань до лікувального закладу, де знаходиться реперфузійний центр складала понад 45 км. - хворому було запропоновано ввести «Металізе», препарат який розчиняє причину інфаркту – тромб у коронарній артерії. Для проведення маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді ЕМД з м. Луцька виїхала лікарська бригада ЕМД. Бригади ЕМД зустрілися в районі с. Дерно, і в кареті швидкої успішно провели тромболізис.

В стані середньої важкості пацієнта для подальшого лікування доставили в реперфузійний центр ЛМКЛ.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити