image
 |  0 25 Вересня 2018 | 09:25

«Недолюстрований» Терещук претендує очолити Київську ОДА

Президент Петро Порошенко може замінити голову Київської облдержадміністрації Олександра Горгана на екс-начальника волинської міліції Олександра Терещука.
Про це пише «Слово і Діло».
За його словами, наступником Горгана може стати екс-начальник ГУ МВС в Києві Олександр Терещук.
Напередодні він нібито приїжджав до АП на співбесіду.
Як відомо, Олександр Терещук обіймає посаду першого заступника голови Одеської ОДА Максима Степанова.
Читайте також: Скандальні подробиці кар'єри майбутнього першого заступника міністра МВС
До цього він очолював столичну поліцію та покинув цю посаду через скандал пов'язаний з торгівлею наркотиків.
Паралельно з цим преса писала про скандал, пов'язаний з торгівлею в Голосіївському районі наркотиками через мережу аптек. Висловлювалися підозри в причетності до торгівлі забороненими речовинами керівництва міліції району.
Незабаром після цього Олександр Терещук знову змінив посаду ставши начальником Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Правда, пробув ним вкрай недовго, і вже через півроку після призначення його перевели на Волинь, призначивши на посаду начальника МВС області.
Як повідомляють власні джерела, разом із керівником Киїівської міліції метрополітену організовували схему продажу наркотиків.
Під час Революції гідності Терещук був очільником управління МВС у Волинській області.
На цій посаді він зустрів Майдан і зміну влади, написавши 25 лютого 2014 року заяву про звільнення за власним бажанням. Але незабаром був раптово "помилуваний". 3 липня президент особисто скасував люстрацію Терещука, і з 22 липня 2014 по 14 грудня 2015 він був начальником ГУМВС України в місті Києві.
Таким чином, Олександр Терещук претендував на повернення у структуру  МВС в якості першого заступника міністра. При цьому ще у лютому Арсен Аваков заявляв, що генерал "мало орієнтований на реформу" і саме тому був звільнений з поста начальника київської міліції.
Він був звільнений від люстрації особистим указом президента Петра Порошенка. Таким чином "мєнт" Терещук оминув люстрацію та лишився в органах влади.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під суд підуть директор та заступник департаменту Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити