image
 |  2 25 Вересня 2018 | 17:05

Спостерігачі ОБСЄ провели робочу зустріч на Волині



24 вересня 2018 року представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області зустрілися із спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні



Мета візиту – зібрати та узагальнити інформацію про те, як в регіоні працює система безоплатної правової допомоги, з якими питаннями та проблемами громадяни звертаються до фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро. Говорили також і про надання актуальної правової інформації та консультацій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), учасникам АТО, особам, які потерпіли від домашнього насильства тощо.
Серед інших, значне обговорення викликало питання надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Оскільки, власне, саме задля цього нещодавно, 15 вересня 2018 року, відбулась зустріч фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області з представниками ГО «Переселенці Криму та Донбасу».
 Серед інших, значне обговорення викликало питання надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За словами директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталії Смолярчук, суспільно-політична ситуація, яка нині склалася в Україні, відобразилася й на щоденних життєвих потребах громадян, зокрема, й на внутрішньо переміщених осіб. Мовляв, однією з поширених проблем, з якою часто-густо звертаються внутрішньо переміщені особи до фахівців місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро, – це оформлення спадщини.
Люди цікавляться питанням, як же їм оформити спадщину, якщо спадкодавець проживав в зоні проведення АТО. Оскільки всі документи, видані не уповноваженими органами влади, не мають юридичної сили в Україні. Тому, власне, такі правопросвітницькі заходи та консультування на відповідні теми є вкрай необхідними.
Своєю чергою спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Валерій Щавинський та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук домовилися і про подальшу співпрацю, у рамках якої відбуватимуться відповідні зустрічі.
Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Гройсмана звалив на Луцьк свої фінансові зобов’язання


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити