image
 |  2 25 Вересня 2018 | 07:54

В Україні ввели в обіг нові 20-гривневі банкноти

У вівторок, 25 вересня, Національний банк України (НБУ) почав вводити в обіг нові банкноти номіналом 20 гривень зразка 2018 року. Нові банкноти мають на меті замінити зношені та пошкоджені банкноти зразка 2003 року.
«Банкноти зразка 2003 та 2018 років перебуватимуть в обігу одночасно. Після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно обмінювати банкноти попереднього зразка на нові», – повідомив Нацбанк.

За дизайном нова купюра наслідує оновлені банкноти номіналом 100 та 500 гривень. На ній збережено основні зображення банкноти зразка 2003 року. Зокрема, на лицьовому боці розміщено портрет Івана Франка, а на зворотному боці – зображення будівлі Львівського оперного театру. Портрет Івана Франка переміщено у центр банкноти (раніше був з правого боку). Розмір нової банкноти не змінився – 69x130 мм. Кольорова гама у купюри також не змінилась.
У нових банкнотах номіналом 20 грн покращено рельєфність елементів друку, у тому числі елементу для людей з вадами зору. Змінено й удосконалено ультрафіолетовий та інфрачервоний захист; серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків та розташований вертикально вздовж правого краю зворотного боку банкноти.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити