image
 |  2 25 Вересня 2018 | 16:01

Євген Марчук розповів, коли миротворці ООН можуть прибути на Донбас

Представник України розповів, скільки часу має проти після відповідного рішення Генасамблеї.


Про це повідомляє Тиждень.ua.


Миротворча місія Організації Об'єднаних Націй  зможе прибути на Донбас лише через десять місяців після відповідного рішення Генеральної Асамблеї. Про це заявив представник України у підгрупі з питань безпеки контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук.
За його словами, миротворчих військ ООН немає, вони формуються під конкретну задачу, після чого на  територію направляють групу для вивчення ситуації, після чого визначається необхідне число миротворців.
"Щодо функцій - ясна річ, що це не може бути тією нісенітницею, "охорона патрулів ОБСЄ", ніколи в історії ООН такого не було. Далі вони визначають рівень небезпеки персоналу, який термін ротації... Після вивчення на місце потім приїжджає передова місія і розробляється бюджет. Паралельно з цим секретаріат ООН працює з країнами, які можуть направити миротворців", - наголосив Марчук.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер повідомив, що Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина вже заявили про готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.
Як повідомлялося, 18 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" повинні продовжувати роботу над питанням розгортання місії ООН на Донбасі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під суд підуть директор та заступник департаменту Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити