image
 |  0 26 Вересня 2018 | 09:26

Чи готовий Луцьк до нововведень у сфері паркування?

У Луцьку чиновники міської ради готуються прийняти виклик щодо запровадження нових правил паркування.
Про це стало відомо сьогодні, 26 вересня, під час засідання сесії Луцької міської ради.
Депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Микола Федік запитав у першого заступника голови міськради Григорія Недопада чи готове місто до нового законодавства про реформування сфери паркування транспортних засобів.
Як повідомив депутат, із запровадженням нових правил паркування, власники автотранспортних засобів стануть заручниками ситуацій, адже у місті немає передбачених автостоянок, однак їх можуть штрафувати та навіть евакуювати авто на штрафмайданчик.
Також Микола Федік поцікавився тим, хто проводитиме контроль за благоустроєм у місті. Адже на думку депутата, цим можуть зайнятися працівники міських комунальних служби і відповідно, з цієї діяльності, отримувати кошти для бюджету міста.
Читайте також: В Україні радикально змінять правила паркування: що потрібно знати
Перший заступник в.о. мера Григорій Недопад повідомив, що у місті є КП «Автопарксервіс» і сьогодні дане підприємство розробляє проекти на парковки в центрі Луцька, а також планують проводити, у зв’язку із впровадження нових правил паркування, консультації та семінари. Однак, станом на сьогодні, які саме комунальні служби виконуватимуть роботи з фіксації порушення ПДР чи евакуації авто – невідомо. Ймовірно, це будуть працівники муніципальної варти Луцької міської ради.
Нагадаємо, що відповідно до нових правил, які вступають у дію з 28 вересня цього року, до роботи поліцейських із виявлення порушників долучаться й муніципальні інспектори. Головні нововведення – штрафувати водіїв зможуть заочно, адже порушення дозволятиметься фіксувати на фото й відео. Ба більше, в окремих випадках авто можуть евакуювати  на штрафмайданчик, звідти забрати його можна буде лише заплативши всі штрафи та збори.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити