image
 |  5 26 Вересня 2018 | 16:22

Вартість упаковки цигарок може зрости до 120 гривень

Вартість упаковки сигарет в Україні може перевершити позначку у 120 гривень.
Ціна за пачку цигарок в Україні поступово зросте до 110-120 гривень. Це результат того, що заплановане щорічне підвищення ціни на 20% буде збільшуватися із урахуванням інфляції.
Про це в ефірі “ObozTV” заявив економічний експерт Максим Праздніков. За його словами, в проекті держбюджету на 2019 рік уже прописано підвищення на 30%, замість стандартних 20%.
“Україна взяла на себе зобов’язання: шляхом підвищення акцизів довести ціну на цигарок в країні до рівня, який на сьогодні існує в Європі. І є певна програма до 2024 року, яка передбачає, що кожен рік вартість повинна зростати на 20%”, — пояснив Праздніков.
Тепер же, уточнив він, підвищення ціни вирішили перерахувати, скоригувавши на рівень інфляції. І це незважаючи на заяви представників тютюнової галузі, які вважають занадто високим і початкове підвищення на 20%.
“Це призведе до того, що в перспективі 3-4 років, враховуючи потенційний курс і перерахунок, ціна пачки цигарок в Україні перевищить 110-120 гривень. Зараз це буде до 35-36 гривень, а в рамках декількох років ціна виросте утричі”, — підсумував економіст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Українці стали давати хабарі частіше, ніж у 2015-му

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити