image
 |  0 27 Вересня 2018 | 12:03

Волинська облрада вимагає врегулювати конфліктну ситуацію, яка склалася на нововолинській шахті №9

Волинська обласна рада прийняла звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика - щодо вирішення ситуації, яка склалася на ДП «Волиньвугілля» ВП «Шахта №9 «Нововолинська».
Таке рішення прийняте на черговій 21-й сесії Волиньради 26 вересня 2018 року, – інформує «ВолиньUA».
Відповідний проект рішення внесла на сесію постійна депутатська комісія з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, яку очолює свободівець Юрій Цейко.
У зверненні зокрема йдеться:
«Ми, депутати Волинської обласної ради сьомого скликання, вкрай стурбовані складною ситуацією, яка склалася на вугледобувному підприємстві ДП «Волиньвугілля» «Відокремлений підрозділ «Шахта № 9 «Нововолинська».
Ще 30 листопада 2015 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, керуючись розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 № 696-р «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств», видало наказ № 550 «Про створення Державного підприємства «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділу діючого відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу ДП «Волиньвугілля».
На виконання цього наказу, починаючи з 2016 року, на копальні неодноразово розпочиналася процедура реорганізації. Завдяки принциповій позицію трудового колективу, який побоюється закриття шахти, вона не була завершена.
Нової хвилі неспокою на підприємстві додало прийняття адміністрацією Державного підприємства «Волиньвугілля» наказу у липні цього року, у якому йдеться про термінове виділення шахти № 9 від ДП «Волиньвугілля» та переведення у третю групу, що означає її подальше закриття та ліквідацію.
Таке рішення виглядає сумнівним, адже діюча шахта дає робочі місця значній кількості мешканців міста Нововолинська та Іваничівського району, а вже досліджених і підтверджених запасів вугілля вистачить ще на 10-15 років повноцінної роботи. Необхідно також зважати й на те, що вугільне підприємство є бюджетоутворюючим для новоствореної Литовезької об’єднаної територіальної громади».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада просить перевірити законність будівельних робіт на території заказника «Воротнів»

«У цій ситуації депутати Волинської обласної ради не можуть залишатися осторонь. Усвідомлюючи, що ігнорування проблем шахтарів може призвести до подальшого підвищення рівня соціальної та політичної напруги, ми звертаємося до Вас, шановні Володимире Борисовичу, Андрію Володимировичу, Ігорю Степановичу, з проханням сформулювати виважену, чітку та законодавчо закріплену позицію щодо подальшого статусу вугільного підприємства «Відокремлений підрозділ «Шахта № 9 «Нововолинська», з яким декілька тисяч шахтарських родин пов’язують своє подальше життя», – вимагають волинські депутати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити