image
 |  2 28 Вересня 2018 | 14:46

На Сумщині митники затримали партію незадекларованих кросівок



Митники Сумщини затримали правопорушників, які намагались перетнути кордон з незадекларованим товаром вартістю близько 1,1 млн. гривень.














На митному посту «Бачівськ» Сумської митниці ДФС працівники митниці разом із співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області затримали правопорушників, які надали недостовірні відомості при декларуванні товарів, ввезених на територію України.











Вантажний автомобіль, на якому переміщувалось взуття прибув 19.09.2018 на митний пост «Бачівськ» Сумської митниці ДФС. У якості підстави для митного оформлення та ввезення товарів на територію України водієм були надані попередня митна декларація, інвойс, міжнародна транспортна накладна CMR.
Як з`ясувалось, підприємство 17.09.2018 в Хмельницькій митниці ДФС здійснило оформлення попередньої митної декларації на товар з описом: «Взуття на підошві з пластмаси та з верхом з текстильних матеріалів, спортивне. Загальна кількість – 9370 пар».
Під час проведення митного огляду були відібрані зразки товарів для проведення дослідження.
В результаті експертного дослідження встановлено, що надані на дослідження зразки ідентифіковані, як взуття чоловіче типу «кросівки» та не відноситься до спеціального спортивного взуття. Верх взуття виготовлено з натуральної шкіри (замші).
Результати дослідження зразків товару не відповідають інформації, заявленій в митній декларацій.
Таким чином, підприємством вчинені дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю. Тобто, були подані документи, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару та для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД.
Вартість затриманих предметів порушення митних правил складає близько 1,1 млн. гривень.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією, а також товарів, транспортних засобів, що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємцям і працівникам Завокзального ринку Луцька розповіли про те, як погано працювати неофіційно
 


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити