image
 |  0 28 Вересня 2018 | 16:43

Протягом 5 годин 30 лікарів по черзі робили дитині штучний масаж серця

Медики протягом 5 годин почергово робили хлопчику масаж серця. Здійснили при цьому 30 тис. натискань на грудну клітку. Так команда з 30 лікарів і медсестер рятувала 8-річного Сяо Юй із китайського міста Чанчжоу.
Опинився на межі життя та смерті хлопчик через гостру серцеву недостатність. На фоні запалення серцевого м'язу в нього виникли судоми. Серце майже припинило перекачувати кров. На той час інтенсивні реанімаційні заходи допомогли стабілізувати стан. Однак наступного ранку дитині знову стало гірше. Тоді лікарі замовили з клініки в Шанхаї систему життєзабезпечення, яка насичує кров киснем і відповідає за роботу серця. Доки обладнання було в дорозі, стан хлопчика став критичним. Тиск раптово впав і серце перестало битися, пише відоме британське видання Dailymail.
Доки апарат не прибув, змусити серце дитини працювати можна було тільки вручну. Обладнання таки вдалося дочекатися. Нині Сяо Юй перебуває в дитячій лікарні при Фуданьському університеті в Шанхаї.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше третини дітей в Україні всиновлюють іноземці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити