image
 |  0 29 Вересня 2018 | 10:58

Прокуратура повідомила про нову підозру екс-бійцям роти «Торнадо»

Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України 20.08.2018 повідомлено про підозру екс-командиру роти «Торнадо», який є організатором вчинення злочинів, та трьом екс-бійцям вказаної роти - членам організованої групи, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України.
Про це "ВолиньUA" повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
Встановлено, що організована група з числа ув’язнених колишніх співробітників роти «Торнадо», за пособництва працівників ДУ «Київський слідчий ізолятор», вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень, які супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя; у вчиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків; у вчиненні погроз вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків, а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.
Злочинні дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.
24.09.2018 вказаним підозрюваним військовою прокуратурою додатково повідомлено про нову підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393 КК України (готування до втечі з-під варти).
Крім того, встановлено ще чотирьох співучасників - екс-бійців вказаної роти, членів організованої групи, яким 24.09.2018 також повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393, ч.1 ст. 294, ч 2 ст. 342 КК України.
Всі вісім підозрюваних, у тому числі колишній командир та бійці роти «Торнадо» утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні.
Також трьом співробітникам державної установи «Київський слідчий ізолятор» повідомлено про підозру за фактами пособництва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345 КК України, стосовно двох з яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а третій підозрюваний оголошений в розшук та судом за клопотанням прокурора надано дозвіл на його затримання.
На даний час досудове розслідування триває з метою встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 20 автомобілів лісової охорони прибуло визволяти ВІП-гостей у «Воротнів»
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити