image
 |  0 29 Вересня 2018 | 17:25

У Луцькому замку проходять змагання з велотріалу (ФОТО)

Спортсмени з усієї України та закордону з’їхалися 29 вересня до Луцька на змагання з велотріалу - «Lutsk Castle Trial». Основна умова дисципліни – подолання на велосипеді серії перешкод, не спираючись ногами, руками та іншими частинами тіла. Локацією для проведення змагань став замок Любарта.
Про це повідомляють "Волинські новини".
«Сьогоднішні замагання – одна із складових нашої діяльності і перший крок до майбутніх досягнень і до виховання чемпіонів України і чемпіонів світу», - розповів президент Федерації велосипедного спорту Луцька та Волинської області Андрій Васильєв.


Чоловік зазначає, що організовані змагання мають на меті привернути увагу молоді до цього виду спорту і створити умови, аби люди не виїжджали за кордон.
Разом з тим, організатор подякував раднику міського голови Ігорю Поліщуку та першому заступнику міського голови Григорію Недопаду – людям, які приділили час і максимально сприяли розвитку цього напрямку і організації змагань.




Андрій Васильєв наголосив, що розвиток завжди буде там, де будуть умови. Поки що у Луцьку практично немає умов для велотріалу, а ті, які є – у примітивному вигляді. Чоловік зазначає, що нині Федерація велосипедного спорту працює над організацією проекту будівництва велосипедного парку в місті.
На території замку розмістили п’ять секторів, а траси проходження розподіляються на категорії – кадети, любителі, експерти і еліта. Траси сконструйовані таким чином, щоб це було цікаво і доступно для глядача і безпечно для спортсмена.


Перешкоди можуть бути найрізноманітнішими - природними або штучними: парапети, камені, колоди, дошки тощо.
Учасник змагань зі Львова Орест Шклярук розповідає, що займається цим спортом вже майже сім років. «Вирішив приїхати, бо організація дійсно хороша, багато друзів та і любима справа. Якщо займаєшся офіційно і виступаєш у категоріях – можна отримати звання майстра спорту, але я виступаю в любителях», - зазначив учасник. Він також високо відзначив якість зібрання трас: «Коли ти виступаєш, то дійсно важливо сконцентруватись, а не переживати, щоб самому не впасти з тою бочкою…».




Рівновага, витривалість і сила духу – такими якостями повинен володіти кожен, хто змагається у велотріалі. Такими думками поділився спортсмен із Харкова Кирило Прошин. «Не стільки важливо фізична сила, як технічна підготовка. Більшість елементів виконується за рахунок правильної техніки і вдалого керування велосипедом. Ніякі не амортизатори чи накачені великі колеса, а саме твоє тіло і спрямована енергія мають значення», - зазначив Кирило Прошин.




Загалом для участь в «Lutsk Castle Trial» приїхало понад 50 учасників – провідні спортсмени України, Білорусі та навіть Франції. Організатори зазначають, що змагання не є рейтинговими. Основну ставку зробили на дружній атмосфері проведення конкурсу.


До організації проведення змагань із велотріалу долучилась Луцька міська рада. На захід виділили 50 тисяч гривень. «Дуже приємно, що в нас в Луцьку відбувається вперше міжнародний турнір з велотріалу. Це промоція нашого міста в Україні та престиж нашого міста закордоном. Разом з тим це і заохочення молоді до заняття спортом», - наголосив радник міського голови Ігор Поліщук. Разом з тим він побажав спортсменам бути переможцями не тільки в спортивних змаганнях, а й в житті.


«В нашого товариша Андрія Васильєва загорілась думка, щоб зробити Луцьк столицею України не тільки з велотріалу, а й з інших екстремальних видів спорту, які стосуються велосипеда і не тільки. Така ідея була і нарешті вона вибухнула. Було багато сил потрачено, але воно того варте». – розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад.




Такий захід, зазначають організатори, може заявити світовій спільноті велосипедистів, що Луцьк здатний організувати престижні змагання на міжнародному високому рівні.



































Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити