image
 |  0 29 Вересня 2018 | 12:26

Хакери ледве не зламали 50 мільйонів акаунтів Фейсбук

Компанія Facebook повідомила, що хакери знали про вразливість у коді соціальної мережі і могли отримати доступ до приблизно 50 млн акаунтів.


Про це повідомляє ВВС Україна.
У компанії заявили, що не знають, хто стоїть за зламом.
Facebook виявила вразливість у четвер і звернулася до поліції.
У п'ятницю користувачам, яких компанія вважає потенційними об'єктами зламу, запропонували зайти у свій обліковий запис знову.
Голова відділу безпеки Facebook Гай Розен повідомив, що наразі вразливість усунули.
Він також розповів, що користувачам акаунтів, до яких могли отримати доступ хакери, доведеться знову вводити свій пароль. Такі заходи торкнуться ще 40 мільйонів користувачів у якості перестороги, заявив очільник відділу безпеки компанії.
В яких саме країнах живуть 50 мільйонів користувачів, до акаунтів яких могли отримати доступ хакери, не повідомляється, але компанія поінформувала про інцидент регулюючі органи в Ірландії, де розміщується європейський офіс Facebook.
У п'ятницю на проблеми з доступом скаржилися зокрема українські користувачі Facebook.
Вразливість виявили у функції View As ("Переглянути як"), що дозволяє дізнатися, як бачать профіль користувача інші користувачі.
У Facebook повідомили, що за допомогою цієї функції зловмисники змогли отримати так звані маркери (токени) доступу - це рядок коду, що визначає, змінює або записує дані Facebook від конкретної особи.
Маркери доступу дозволяють користувачу перебувати у своєму обліковому записі і не вводити пароль щоразу, коли він виконує іншу дію.
У компанії кажуть, що наразі не знають, чи використовували зловмисники чужі акаунти і чи вони отримали доступ до будь-якої закритої інформації.
У Facebook кажуть, що вразливість стала можливою після запровадження нової функції завантаження відео у липні 2017 року, що також вплинуло на View As.
Функцію "Переглянути як" та всі маркери тимчасово відключили, і хакери, які могли отримати доступ до акаунту, автоматично його втратять, повідомили у Facebook.
Такі заходи торкнуться загалом 90 мільйонів акаунтів - ті 50 мільйонів, які могли зламати, і ще близько 40 мільйонів, які отримували запити "Переглянути як".
Усім користувачам таких акаунтів знову доведеться вводити свій пароль. Це не означає, що хакери насправді отримали доступ до їхніх акаунтів.
Facebook попереджає, що кількість потенційних потерпілих може зрости. Компанія продовжує розслідування цього інциденту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін відклав підвищення ціни на газ до 18 жовтня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити