image
 |  0 30 Вересня 2018 | 06:49

Голова ОУН Богдан Червак нагадав угорській владі про військові злочини на Закарпатті

Україна має усі підстави вимагати моральних і матеріальних компенсацій за злочини вчинені Угорщиною на землях Карпатської України.
Про це пише Вголос.
Про це заявив голова ОУН Богдан Червак, коментуючи заяви угорського МЗС про “утиски” угорців українською владою.
“Сьогодні угорська пропаганда нав’язує «міф» про переслідування угорців.Рупор цієї пропаганди міністр закордонних справ Угорщини Сійярто зробив офіційну заяву про «утиски угорців українською державою».
Переконаний, що настав час на офіційному рівні пред’явити Угорщині претензії за військові злочини на Закарпатті”, – каже Червак.

Червак нагадав, що в 1939 році 100-тисячна окупаційна угорська армія як союзник нацистської Німеччини перейшла кордон Карпатської України і розгорнула каральну операцію на території сучасного Закарпаття.

“Окупаційна влада діяла жорстоко, як під час геноциду. За причетність до ОУН чи «Карпатської Січі» – розстріл. Хуст, Тячів і Солотвино перетворилися на концтабори, де українцям відрізали носи й вуха.
На Верецькому перевалі угорці та поляки сотнями розстрілювали наших братів і сестер тільки за те, що хотіли жити в своїй державі”, – розповідає націоналіст.

Тепер, за словами Червака, Україна має усі підстави вимагати моральних і матеріальних компенсацій за злочини вчинені Угорщиною на землях Карпатської України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити