image
 |  0 1 Жовтня 2018 | 16:53

Лучан обстежували у медичному містечку на Театральному майдані

На Театральному майдані в Луцьку задля підвищення ефективності санітарно-освітньої та профілактичної роботи серед населення лікарі вперше «побудували» медичне містечко.
Про це IA ZIK повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.
Під час акції медики організували тимчасові пункти з вимірюванню артеріального тиску населенню, вимірюванню цукру крові. Також роз’яснювали важливість підписання декларації з сімейним лікарем і роздавали інформаційні буклети профілактичного спрямування.
Понад 50 флюорографічних обстежень (з використанням пересувного флюорографа) здійснили лікарі онкологічного та протитуберкульозного диспансерів, 70 жінок зробили мамографічне обстеження. А лікарі шкірно-венерологічного диспансеру обстежили 110 лучан та гостей міста на предмет виявлення ракових та передракових станів шкіри.
Окрім того, мобільна амбулаторія «Альянс» зробила забір крові на предмет виявлення ВІЛ інфекції та гепатиту С (понад 70 чоловік). Фахівці Товариства Червоного Хреста навчали усіх бажаючих методам першої медичної допомоги.
Студенти Луцького базового медичного коледжу допомагали у вимірюванні тиску, роздавали санітарно-освітню літературу, а для діток, які прийшли з батьками на обстеження, організували конкурс малюнка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську відбувся флешмоб «Усиновлення — це любов назавжди»
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити