image
 |  2 1 Жовтня 2018 | 15:17

У Раді обдумують закон щодо припинення діяльності «112 Україна» та «NewsOne»

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що оскільки петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" та "NewsOne"набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані відповідні закони щодо їхньої подальшої роботи.
Про це він сказав під час брифінгу у понеділок, - інфомрує "Українська Правда".
"Я не раз на тому наголошував, що частина українського інформпростору окуповується Російською Федерацією. На жаль, деякі ЗМІ себе ведуть як інформаційні диригенти, як окупаційний корпус агресора, а не як вільні засоби масової інформації", - сказав парубій.
За його словами, згідно регламенту Верховної Ради, на погоджувальній раді він дав доручення комітету, щоб були підготовлені пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону.
"І після того, як ці пропозиції будуть підготовлені, я теж невідкладно поставлю їх на розгляд Верховної Ради України", - наголосив спікер.
Він додав, що питання інформаційної безпеки він вважає не менш важливим, ніж питання мілітарної безпеки.
"В умовах гібридної війни, яку веде Російська Федерація… для них боротьба за серця і уми людей є не менш важливою, ніж боротьба танками. І особливо у виборчий рік ми маємо підійти до цього особливо відповідально", - сказав Парубій.
Як повідомлялося, петиція щодо "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та "NewsOne" набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її подальшого розгляду.
Наприкінці серпня екс-заступник голови АП Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne: власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв - батько нардепа Євгена Мураєва - передав йому телеканал в управління терміном на 3 роки. Мураєв-молодший цю інформацію підтвердив.
У фракції "Блок Петра Порошенка" висловили обурення "антидержавною спрямованістю телеканалу "NewsOne" та заявили, що передачі телеканалу "ставлять під загрозу національну безпеку України".
Разом з тим у серпні стало відомо, що новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов’язаний із Медведчуком.
Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал "112 Україна" порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі нардепа Євгена Мураєва щодо можливого звільнення політв'язня Олега Сенцова з російського ув’язнення.
20 вересня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити