image
 |  0 1 Жовтня 2018 | 14:10

В Україні дозволили будувати багатоповерхівки без сміттєпроводів

 
З 1 жовтня сміттєпроводи в багатоповерхівках можна не проектувати.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Як зазначається, це пов’язане з тим, що набули чинності оновлені державні будівельні норми з проектування житлових будинків, якими скасовано обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках під час нового будівництва або реконструкції.
"Тепер ця радянська норма вже не є обов'язковою", - зазначив заступник міністра.
Він також зазначив, що у всій Європі такі сміттєпроводи вже давно заборонені до використання, а громадяни, у свою чергу, роблять все для збереження екологічного стану нашої природи - ретельно сортують сміття на переробку.
"У наші же сміттєпроводи скидається усе без розбору, і це дуже шкідлива звичка, від якої треба позбавлятися", - зазначив він.
Читайте також: Хворобливі марення польського МЗС можуть мати погані наслідки для Польщі, – Анатолій Вітів

"Будинки мають будуватися за більш високими європейськими стандартами, це стосується і екології", - додав Парцхаладзе.
Як зазначається, згідно з новими нормами, необхідність влаштування сміттєпроводів в населених пунктах визначатиметься з врахуванням прийнятої системи поводження з відходами.

 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити