image
 |  4 1 Жовтня 2018 | 10:16

Хворобливі марення польського МЗС можуть мати погані наслідки для Польщі, - Анатолій Вітів

Хворобливі марення польського МЗС, яке керується колоніальними загарбницькими ідеями Речі Посполитої по відношенню до України, матимуть погані наслідки для Польщі.
Про це голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради Анатолій Вітів заявив, коментуючи антиукраїнські висловлювання заступника міністра закордонних справ Польщі Бартоша Ціхоцького.
«Прочитав чергову порцію польського шовіністичного марення. Цього разу від заступника міністра закордонних справ Польщі Бартоша Ціхоцького. Цього чиновника дуже турбує той факт, що на Волині та Львівщині влада начебто активно підтримує націоналістичні кола.
Якби місцеві ОДА дійсно проводили дієву політику щодо історичної пам'яті та відстоювання національних інтересів, навряд чи були би можливі регулярні польські десанти на українські землі зі cпекулятивною метою. Навряд чи польський президент, перебуваючи на Волині, міг би собі дозволити оперувати відверто ворожими антиісторичними заявами та називати нашу землю польською етнічною територією», - зазначає свободівець.

Також Анатолій Вітів вказав на неприпустимість спроб ревізії польського колоніалізму та новітніх колоніальних марень польських політиків.
«Заступник польського міністра МЗС є явним носієм ідей польського колоніалізму, якщо закликає вважати масові вбивства українців на їх етнічних землях поляками значно меншим і майже несуттєвим злочином. Це приклад того типового панського зверхнього ставлення до українців, яке було поширене в часи Речі Посполитої. Саме тому цей політик думає, що вшановувати українців, загиблих від рук польських окупантів, є чимось неприпустимим.
Я настійливо радив би Бартошу Ціхоцькому не повчати українців демократії, а подумати про те, до чого скочується його власна країна, заграючи з небезпечними імперськими ідеями та все ще вважаючи частину України своїми «східними кресами». Саме в цьому і полягає основна загроза для рівноправних відносин між двома країнами. Такі хворобливі марення можуть мати погані наслідки для Польщі, і від них потрібно виліковуватися».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити