image
 |  0 2 Жовтня 2018 | 11:36

Назад у минуле: у луцьких маршрутках працюватимуть контролери

Повідомили, хто перевірятиме наявність проїзних талонів у пасажирів луцьких маршрутних таксі.
Про це стало відомо у вівторок, 2 жовтня, під час засідання круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконкому «Про погодження положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька». Про це пише видання «Волинь24».
Нагадаємо, що 5 вересня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили рішення про безготівкову плату за проїзд у тролейбусах та маршрутних таксі.
Програма передбачає здійснення безготівкової оплати проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах за допомогою валідаторів, які працюватимуть в режимі «онлайн».
Відзначимо, що з 1 жовтня в комунальному транспорті Івано-Франківська (автобусах та тролейбусах) можна оплатити проїзд через SMS-повідомлення на короткий номер.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Володимира Степанова, для здійснення контролю сформують службу контролерів, які перевірятимуть автобуси маршрутів чи не щодня. Контроль будуть здійснювати не менше двох контролерів.
У положенні про порядок здійснення контролю оплати проїзду йдеться про те, що контролер матиме бейдж із написом «Контролер служби контролю», а також службове посвідчення, яке мусить пред’являти на вимогу пасажирів. Сам же контроль повинен здійснюватися після попереднього оголошення.
Якщо ж пасажир не має при собі квиток – йому пропонують оплатити вартість проїзду та виносять постанову про накладення адмінстягнення. У випадку, якщо пасажир відмовляється оплачувати проїзд, контролер має право висадити порушника із транспорту, викликати поліцію та разом з ним чекати представників правоохоронних органів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити