image
 |  0 2 Жовтня 2018 | 12:25

Розповіли, коли українці перестануть їздити на заробітки

У Міністерстві соціальної політики України вважають, що міграція українців за кордон суттєво скоротиться через 2-3 роки. Саме тоді середній рівень зарплати в Україні сягне 15 тис. грн.
Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, - передає прес-служба Кабміну.
"На сьогодні, в перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19200 гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", — заявив Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям стали менше пропонувати роботу в Польщі


Він зазначив, що причиною початку чергової "хвилі міграції" є те, що роботодавці довгий час не підвищували рівень оплати праці працівникам.
"Тому уряд робить усе можливе зі свого боку, щоби стимулювати процес зростання доходів людей", — каже міністр.

За його словами, зараз закордоном перебуває 3,2 млн українців. Під час хвилі міграції у 90-х роках ця цифра становила близько 7 млн осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити