image
 |  0 2 Жовтня 2018 | 18:41

Відтепер каратимуть за незаконне використання символіки Нацполіції

Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України".


Про це повідомляє Укрінформ.


Документ передбачає запровадження адміністративної відповідальності за незаконне використання найменування та ознак належності до Нацполіції.  За ухвалення відповідного урядового проекту закону №7474 за основу та в цілому проголосували 233 народні депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Необхідність розробки цього законопроекту обумовлена тим, що останнім часом поліцейські виявляють непоодинокі випадки використання юридичними особами, громадськими організаціями найменування та ознак належності до Національної поліції, зокрема використання назви "поліція" на транспорних засобах, на знаках, на шевронах, погонах і будівлях. Законопроектом пропонується визначити, що використання найменування та ознак належності до Нацполіції здійснюється виключно поліцією України", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, презентуючи законопроект із трибуни парламенту.
Так, законом передбачено внесення зміни до статті 1 закону «Про Національну поліцію», у якій визначено найменування Національної поліції України.
Також передбачено доповнити закон «Про Національну поліцію» статтею 51 «Використання найменування та ознак належності до Національної поліції України», якою пропонується визначити ознаки належності до Національної поліції України та порядок використання найменування та ознак належності до Національної поліції України.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіка, який на Волині ошукував літніх людей посадили на 9 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити