image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 10:17

Проти керівництва ДП «Волиньвугілля» порушили кримінальну справу

З 15-го липня по 5-те вересня 2018 року керівництвом ДП «Волиньвугілля» була допущена безпідставна невиплата заробітної плати працівникам шахти №9 «Нововолинська» на суму майже 6 мільйонів гривень. Триває слідство.
Про це пише Буг.
По даному факту слідчим відділенням Нововолинського відділення поліції порушена кримінальна справа за ч.1 ст.175 КК України. Про це йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 26-го вересня.
Нагадаємо, під час протестних акцій колективу копальні, 5-го вересня, кожен працівник писав заяву про “незаконну невиплату заробітної плати”.
Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більше ніж за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності,- карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певного діяльністю на строк до трьох років.

Невиплата заробітної плати працівникам ВП «Шахта №9 “Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» сягає суми 5 892 389,84 гривень.
У клопотанні під час судового засідання слідчий вказує, що під час проведення досудового розслідування з метою з’ясування причин виникнення суми заборгованості з виплати заробітної плати виникла необхідність у проведенні вилучення документів для з’ясування суми заборгованості з виплати заробітної плати по ДП «Волиньвугілля», рух коштів по відокремлених підрозділах, зокрема, щодо придбанням товарно-матеріальних цінностей, документів щодо затримки виплати заробітної плати працівників ДП «Волиньвугілля» та його відокремлених підрозділів, а також реалізації вугілля та вугільної продукції за період 2017-2018 років.
Нагадаємо також, що в.о. генерального директора «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, в ході тривалих протестних акцій почав виплачувати заробітну плату шахтарям.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необов’язковість обов’язкової умови: луцький виконком змінює правила гри

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити