image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 10:04

На Волині завершують будівництво потужного елеватора (ВІДЕО)

У селі П'ятидні, що у Володимир-Волинському районі, завершують будівництво елеватора. Зерносховище будує відомий аграрій Валерій Діброва.
Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.
Роботи з підготовки розпочали навесні 2018-го. Саме будівництво - два з половиною місяці тому. Зараз об'єкт готовий на 95 відсотків.
"Поки ще стоїть кукурудза на полях, поки ще є що збирати. Попробуємо сушити, щоб в цьому році обкатати обладнання і побачити його технологічну придатність. З тим, щоб на слідуючий сезон елеватор працював на повну потужність. Не лише для господарства "П'ятидні", але й для всієї області." - розповідає Валерій Діброва.

Випробовувати обладнання та споруди елеваторного комплексу планують за тиждень. У пробному режимі запустять сушарку та два силоси.
Елеватор може прийняти 65 тисяч тонн зерна. Для того, щоб робота була безперервною, придбали 54 вагони. Тобто зерно одразу прийматимуть, реалізовуватимуть та відвантажуватимуть.
Директор Валерій Діброва розповідає, що будували комплекс за останніми елеваторними тенденціями. Загалом він обійшовся у більш ніж сім мільйонів доларів.
"Ми можемо приймати більше тридцяти напрямків руху зерна. Одне на сушилку, друге на очистку, третє на відвантаження, четверте на силосат. Тобто, більше тридцяти зернопотоків розраховано." - зазначає аграрій.

Наступного року на території зерносховища будуватимуть ще один склад. Він зможе вмістити до семи тисяч тонн продукції. Тоді елеватор зможе одночасно зберігати 72 тисячі тонн зерна.
Відвантажувати зерно будуть в регіони України та країни Європи. Також - в порти Одеси, Іллічівська, Херсону, Миколаєва. Для подальшого експортування на азійський та африканський ринки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити