image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 15:04

На волинській митниці вилучили 22 тонни небезпечного клею

На Волині митники вилучили 22 тонни клею, що містить наркотичні речовини.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинської митниці ДФС.
На посту “Доманове” затримали партію клею та праймеру до нього, що містить критичну частку прекурсорів. Упакований у пластикову та металеву тару товар загальною вагою майже 22 тонни від турецької компанії-відправника переміщував транзитом через Україну міжнародний перевізник з Білорусі.
Щодо поданих до митного оформлення рідин спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками (АСАУР). Вона впроваджується в практику роботи Державної фіскальної служби України з 2015 року в рамках імплементації міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (переглянута Кіотська конвенція).
Попередній аналіз оперативних даних дозволив своєчасно затримати та відібрати для лабораторних досліджень взірці переміщуваного каучукового та поліуретанового клею з метою визначення характеристик, визначальних для встановлення його належності до наркотичних засобів, їх аналогів чи прекурсорів.
У досліджених експертами зразках «клею» сумарний вміст ацетону, толуолу та метилетилкетону перевищував 50% маси. Відтак, увесь товар підлягає вилученню на відповідальне зберігання митниці до прийняття остаточних судових рішень.
Службі безпеки України у Волинській області, у компетенції якої – розслідування відповідних справ, надіслано повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити