image
 |  9 3 Жовтня 2018 | 10:59

Громада вимагає відставки начальника управління лісового та мисливського господарства Волині

У Луцьку представники політичних партій та громадських організацій пікетували Волинське управління лісового та мисливського господарства з вимогою звільнити з посади його очільника Олександра Кватирка та виконуючого обов'язки голови Держлісагентства Володимира Бондаря.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Акція відбулася під гаслом «Геть лісову мафію!». Участь в заході взяли представники громадського руху «Народний контроль», ГО «Самооборона Волині», ВО «Свобода», Громадянська позиція, Об’єднання «Самопоміч», Національний корпус, ВГО «Сокіл», Студентська рада Волині. Також серед пристуніх були депутати Луцької міськради і перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.
«Явища, які відбуваються у лісовій сфері області, носять характер системних порушень. Масово розширилася площа рубок, які тепер відбуваються і на території природних заказників. Під егідою Кватирка окремі території стають закритими для громадськості, де влаштовують полювання для приватних осіб. Волинь стрімко втрачає лісовий ресурс», - зазначив у виступі депутат Луцької міськради Павло Данильчук.


Перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик наголосив, що обласна рада неодноразово звертала увагу на протиправні дії у лісовій сфері, яку очолює Олександр Кватирко. Однак, центральні органи влади не реагують. Також він вказав на факти численних порушень і махінацій, які мали місце з будівництвом баз відпочинку у заказнику «Воротнів» та приватизації там землі на підставних осіб.
«Порушення у лісовій сфері носять системний характер. Діяльність цієї галузі абсолютно ідентична нормам, які діяли за часів Януковича. Тітушки, кругова порука, непрозорі схеми, закритість і дерибан лісу. Таке враження, що лісове управління завмерло в часі, ніби для нього не було Революції гідності», - зауважив депутат Луцької міськради Микола Федік.


За пікетом під будівлею управління лісового та мисливського господарства спостерігала поліція та невідомі особи, які зачинилися всередині приміщення. Сам начальник управління і ніхто з його заступників на акцію не вийшов, хоча їх закликали вийти до народу.
Текст погодженої спільної заяви з вимогою звільнити Олександра Кватирка та Володимира Бондара із займаних посад та розслідувати усі факти порушень в лісовій сфері зачитав заступник голови Волинської «Свободи» Микола Федік.
Виступ першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика.
[video width="640" height="368" mp4="https://volynua.com/wp-content/uploads/2018/10/video-1538562812.mp4"][/video]
[caption id="attachment_101227" align="aligncenter" width="525"] "Тітушки", які нібито представляють Правий сектора на Волині.[/caption]






[caption id="attachment_101234" align="aligncenter" width="525"] Працівники лісового управління заховались за "черговими" спортсменами. Які згодом не пускали журналістів до держпідприємства[/caption]



[caption id="attachment_101237" align="aligncenter" width="525"] Микола Федік зачитує звернення до міністра Аграрної політики про відставку Олександра Кватирка[/caption]
[caption id="attachment_101239" align="aligncenter" width="525"] Активісти, серед них "Харківський"[/caption]
[caption id="attachment_101242" align="aligncenter" width="525"] Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук[/caption]
[caption id="attachment_101244" align="aligncenter" width="525"] Депутат Луцької міської ради Микола Федік[/caption]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фактами нічної стрілянині у волинському заказнику «Воротнів» поліція проведе розслідування
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісовому агентстві уникають коментарів щодо інциденту в заказнику «Воротнів»
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісівники стверджують, ніби Кватирка у «Воротневі» не було

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити