image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 15:19

Іваничівські медики отримали додатково 600 тисяч медичної субвенції

Додаткові кошти на ІV квартал для продовження фінансування відповідних закладів за рахунок медичної субвенції отримали  міста  і  райони  Волині,  зокрема   Іваничівський  -  600  тисяч  гривень. 
Про  це  інформує  власкор  «ВолиньUA»  з  посиланням  на  повідомлення  Відділу інформаційної політики облдержадміністрації.
19 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України, відповідно до розпорядження № 650-р, перерозподілив видатки Міністерства охорони здоров’я України. Відтак, Волинь, як і інші регіони країни, отримала додатковий фінансовий ресурс на виплату заробітної плати медичним працівникам краю.
Слід зазначити, що у зв’язку з реформою первинної медичної ланки,  протягом року відбувається перехід на фінансування медичних послуг через Національну службу здоров’я України. Тож у державному бюджеті медична субвенція місцевим бюджетам на надання первинної медичної допомоги на ІV квартал поточного року не була запланована. Разом із тим, чимало комунальних закладів охорони здоров’я країни ще не уклали договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги.
Саме тому, для надання у жовтні-грудні цього року медичних послуг такими установами, розпорядженням № 650-р Уряд перерозподілив видатки Міністерства охорони здоров’я України та спрямував додатково місцевим бюджетам понад 1 млрд грн медичної субвенції, в тому числі для окремих місцевих бюджетів Волинської області – 29,8 млн гривень.
Зокрема, додаткові кошти на ІV квартал для продовження фінансування відповідних закладів за рахунок медичної субвенції отримають міста Луцьк (14,2 млн грн), Володимир-Волинський (3,6 млн грн), Нововолинськ (3,8 млн грн), а також Іваничівський (0,6 мл грн), Локачинський (1,2 млн грн), Шацький райони (0,5 млн грн) та 14 ОТГ.
Між іншим, більшість територій області уже завершили перехід на нову систему фінансування первинної медичної допомоги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення тарифів на тепло очікує три міста Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити