image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 10:42

Підвищення тарифів на тепло очікує три міста Волині

Держава спонукає українські міста піднімати ціни на енергоносії. Про зростання тарифів на тепло вже повідомили три волинські міста обласного значення – Луцьк, Володимир-Волинський та Нововолинськ.
Про це повідомила консультант з комунікацій Волинського РВ Асоціації міст України Тамара Зубенко, - пише «Zik».
Зростуть із початком прийдешнього опалювального сезону і розміри субсидій на родину, що має таке право. Хоча вже зараз грошей, що їх держава має перерахувати до кінця 2018-го постачальникам теплоресурсів, бракує.
В Україні, цьогоріч станом на 1 вересня перераховано 57 млрд грн (80,3%) з 71 млрд, передбачених держбюджетом субсидій із урахуванням заборгованості минулого опалювального сезону. Наприклад, лише для ДКП «Луцьктепло» борг держави за субсидіями наразі 20 мільйонів гривень. Ситуація критична, бо окрім держборгу, ще 40 мільйонів гривень, за отримані послуги, не заплатили ДКП «Луцьктепло» городяни.
Разом із тим, на «Луцьктепло» зарплатний борг перед власними працівниками за липень 2 мільйони гривень, а про виплату зарплатні за серпень навіть і не йдеться. І така ситуація не лише у Луцьку.
До речі, ДКП «Луцьктепло» вже анонсувало підвищення тарифів, одна з причин – очікуване здорожчання газу на 23%. Про підняття цін на тепло попередили і мешканців Володимира-Волинського, аргументуючи це приведенням витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та централізованого опалення і постачання гарячої води до економічно обґрунтованих. А от у Нововолинську нові тарифи на тепло стали чинними вже з 1 жовтня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимир-Волинському районі викопали майже половину цукрових буряків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити