image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 06:14

Половина Луцька мерзнутиме через борги «Луцьктепла»?

Через борги власник котельні на Карбишева, яка забезпечує теплом та гарячою водою 33-ій та 40-ий мікрорайони Луцька, не має наміру продовжувати договір оренди з підприємством «Луцьктепло».
Про це повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.
Директор ТОВ «Тепло-Енерго-Центр» Богдан Денисюк розповів, що у 2017 році, наприклад, «Луцьктепло» тільки три рази вчасно перерахувало кошти за оренду. В 2018 ж взагалі тільки один раз.
За його словами, протягом всього періоду, існували затримки в платежах від одного до чотирьох місяців. Наразі «Луцьктепло» боргує понад два з половиною мільйони гривень.
Тож товариство «Тепло-Енерго-Центр» не хоче пролонговувати договір оренди, дія якого закінчується 5 січня 2019 року.
Комунальне підприємство «Луцьктепло» є заручником від несумлінних платників та держави, яка постійно боргує за пільги та субсидії. Обігові кошти на рахунках з’являються лише в опалювальний період.
Власники котельні це добре знали, тому підстрахувалися договором поруки, де Луцька міська рада виступила поручителем. Проте, і це, кажуть в «Тепло-Енерго-Центрі», не допомогло.
На переконання Богдана Денисюка, жодних дій стосовно «Луцьктепла» Луцька міська рада, як поручитель, не здійснює, абсолютно.
У товаристві «Тепло-Енерго-Центр» кажуть, що готові сісти за стіл перемовин, але лише після того, як чи тепловики, чи міська рада погасять заборгованість.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Західних областях України очікують заморозків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити