image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 10:56

Продовження «особливого статусу Донбасу» – це плани Кремля щодо федералізації України, – Левченко

Влада бреше про справжню суть Закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”, дію якого продовжують законопроектом №9153.
Про це заявив народний депутат-свободівець Юрій Левченко сьогодні, 4 жовтня, під час голосування ВРУ за відповідний закон, - пише Вголос.
“Більшість інформації, яку ми чуємо про цей закон, – брехня. Якщо Росія так “боїться цього закону”, то чому виключно силами “Опоблоку” (Партії регіонів) його зараз вдалося включити в порядок денний? Бо він виконує вимоги Росії щодо федералізації України!” – підкреслив свободівець.

Він заявив, що у статтях закону держава гарантує недопущення кримінального переслідування та притягнення до відповідальності учасників подій на територіях Донецької та Луганської областей: 
“По суті йдеться про амністію терористам, які зараз вбивають наших хлопців. У статті 9 йдеться про те, що в ОРДЛО створюються загони “народної міліції”, які можуть включати тільки місцевих і по суті включатимуть у себе лише сепаратистів та російських найманців.
У статті 5 йдеться про “особливий порядок призначення керівників прокуратури і судів”, тобто знову ж таки сепаратисти призначатимуть своїх прокурорів і суддів. Стаття 8 передбачає підтримання прямих стосунків з Росією, без участі Києва. Але Київ повинен це все фінансувати і не може мати можливостей скорочувати фінансування.
А крім цього всього повноваження депутатів і чиновників не можуть бути достроково припинені”.
Свободівець закликав український народ не вестися на брехню: “Я процитував реальність, яка написана на папері й проголосована Партією регіонів. А решта інформації, яку транслює влада – це просто брехня”.       
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада затвердила вітання «Слава Україні!» у війську та в поліції

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити