image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 13:31

Виробника Моршинської може купити Coca-Cola

"Альфа-груп", яка купила в 2013 році контрольну частку в одному з найбільших виробників води IDS Borjomi, готова розлучитися з цим бізнесом.
Про це повідомляє російський "Коммерсант" з посиланням на джерела.
Відзначається, що структури "Альфа-груп" Михайла Фрідмана і Германа Хана ведуть переговори зі швейцарською Nestle про продаж їй IDS Borjomi International.
Як стверджує один зі співрозмовників, домовленість про угоду майже досягнута. Фрідман початково хотів продати IDS Borjomi саме Nestle.
Але, за даними іншого джерела, в переговорах бере участь також Coca-Cola. Близьке до переговорів джерело підтвердило її інтерес до IDS Borjomi.
У Nestle і Coca-Cola відмовилися від коментарів.
IDS Borjomi - один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії. Портфель брендів включає Borjomi, "Святе джерело", "Моршинську". У 2017 році продажі компанії становили близько 1,5 млрд л.
Структури "Альфа-груп" придбали контрольний пакет IDS Borjomi в 2013 році у Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського і спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі. Через фонд VDP вона керувала 87,34% IDS Borjomi.
За даними Forbes, структури "Альфа-груп" отримали 55,8% IDS Borjomi, у спадкоємців Патаркацишвілі залишилося 37,2%, решта - у міноритаріїв з Грузії і України.
На момент угоди джерела Forbes оцінювали 100% IDS Borjomi приблизно в 500 млн доларів, значить, 55,8% компанії могли коштувати близько 280 млн доларів.
"Альфа-груп" не дає коментарі ЗМІ від імені консорціуму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні правоохоронці вручили Мосійчуку підозру

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити