image
 |  2 5 Жовтня 2018 | 08:20

Порахували, скільки коштує хліб в Україні

За січень-серпень 2018 року всі види хліба подорожчали на 8-10%.
"Пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку та батон подорожчали на 8%, пшеничний хліб із борошна першого ґатунку та житній хліб – на 10%. Так, батон додав 80 копійок. Коштує 11,2 гривень за пів кілограма. Пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку продають по 19,6 гривень за кілограм. Подорожчав на 1,5 гривні", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Кілограм пшеничного хлібу із борошна першого ґатунку продають по 15,7 грн. Він став дорожчим на 1,5 грн. Ціна за кілограм житнього хлібу зросла на 1,6 грн, до 16,6 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна витратила мільярд гривень на фінансування політичних партій
"На кінець серпня 2018 року хлібний кошик коштував 63,1 гривні. На початку року — 57,7 гривень. Це дані Держстату. За даними асоціації постачальників торгівельних мереж подорожчання було значно більшим. За перше півріччя житній хліб подорожчав майже на 17%, пшеничний хліб із борошна першого ґатунку — на 12%, батон - на 9%, а пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку – на 7%", - каже Олексій Дорошенко.

Наступного року стрімкого подорожчання хлібу не буде. За умови, якщо не відбудеться значної девальвації гривні. Адже вона впливає на закупівельну ціну на зерно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити