image
 |  2 6 Жовтня 2018 | 14:18

На Турійщині збудують молочний комплекс за 15 мільйонів

ФГ «Перлина Турії» Турійського району будує молочний комплекс вартістю орієнтовно 15 мільйонів гривень. Будівництво розпочалося у 2018 році в селі Задиби.
Про це інформують Турійські новини.

Зараз завершується будівництво корівника на 280 голів, галереї, молочного блоку та лагуни. Новинкою є те, що доїльний зал буде обладнано доїльною установкою типу карусель на 24 голови швецької фірми De Laval.
Господарством закуплено 166 голів нетелів зарубіжної селекції (Німеччина, Польща), за які з державного бюджету частково відшкодовано 3,2 млн. гривень. Для комплектації молочного комплексу планується закупити ще 100 голів нетелів зарубіжної селекції. Таким чином, молочний комлекс буде укомплектовано закупленим високопродуктивним поголів'ям з Німеччини та Польщі.
На фермі буде створено 50 робочих місць. Об’єкт буде введено в експлуатацію у листопаді нинішнього року.
Паралельно будується друга черга молочного комплексу, корівник на 280 голів, приміщення для сухостою та телят. Об'єкт планується ввести в експлуатацію у 2019 році, довівши поголів'я корів до 660 голів, загальне поголів'я - до 2 000 тисяч голів ВРХ.
В разі успішного завершення будівництва та введення в еклсплуатацію, господарство претендуватиме на часткове відшкодування його вартості з державного бюджету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучне знищення: волинським гірникам не платять зарплати, а вугілля не реалізовують (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити