image
 |  0 7 Жовтня 2018 | 12:44

День вчителя 2018: дата та традиції святкування

День вчителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня. У 2018 році професійне свято працівників сфери освіти відзначають 7 жовтня.



Коли святкують День вчителя в Україна та світі?
Професія педагога одна з найбільш складних і відповідальних, але разом з цим, і вдячних. Учитель вкладає всю душу в учнів і є провідником у світ нових знань. Нелегка праця викладача гідна великої поваги.

Читайте також: Що подарувати на День учителя: небанальні сюрпризи для улюблених педагогів


Всесвітній день вчителя відзначають відносно недавно, якщо врахувати, що вчитель – одна з найдавніших професій у світі. Свято було започатковане в 1994 році, завдяки ЮНЕСКО і Міжнародній організації праці. До речі, варто відзначити, що події, які були історичною передумовою для створення такого свята, як Всесвітній день вчителя, трапилися ще в 1966 році. У Парижі на Спеціальній міжурядовій конференції було підписано документ про соціальний статус вчителів.
Коли День вчителя 2018 в Україні
День вчителя в Україні святкують в першу неділю жовтня 
Всесвітній день вчителя за рішенням ЮНЕСКО завжди відзначають 5 жовтня. Лише в Україні та деяких країнах пострадянського простору це свято має "плаваючу" дату. В Україні День вчителя традиційно відзначають в першу неділю жовтня, у 2018 році – це 7 жовтня.
Як святкують День вчителя?
За довгу історію склалося безліч традицій святкування Дня вчителя. Зазвичай у цей день учні намагаються якнайкраще привітати свої вчителів у школах, а оскільки неділя вихідний, то вітають в п’ятницю, що їй передує. Школярі висловлюють свою подяку за працю, знання і турботу. У школах діти дарують вчителям квіти, влаштовують сценки або малюють стінгазети.
Доброю традицією стало проведення Дня самоврядування. У п'ятницю перед святом старшокласники дають вчителям відпочити і самі проводять уроки. Серед школярів вибирають директора, який стежить за дисципліною, і викладачів для кожного предмету.
Коли День вчителя 2018 в Україні
Традиції святкування Дня вчителя в Україні 
Навчальний день у багатьох школах скорочений, і після закінчення уроків викладачів запрошують на концерт, присвячений Дню вчителя. Діти співають пісні, приміряють на себе роль педагогів на сцені в жартівливих постановках, вітають улюблених вчителів і дарують квіти.

Читайте також: Грузинська православна церква підтримала надання томосу для України


Навіть якщо ви вже давно закінчили школу, не забудьте привітати в День учителя своїх улюблених викладачів теплими словами. Їм це буде дуже приємно, адже вчителі пам'ятають своїх шкільних "дітей" і через багато років.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити