image
 |  4 8 Жовтня 2018 | 17:27

Бійці 14-ї ОМБр встановили та оздобили каплицю у прифронтовому місті (ФОТО)

В одному з прифронтових населених пунктів Луганщини, де завдання за призначенням в складі операції Об’єднаних Сил виконує наша бригада, недільний ранок напередодні Дня Захисника України та свята Покрови розпочався урочисто – з освячення каплички на честь Пресвятої Богородиці.
Про це пише у Фейсбук 14 окрема механізована бригада, прес-служба.
Саму каплицю та фігуру Божої Матері в прифронтовому містечку встановили та оздобили бійці одного з підрозділів нашої бригади. Ідейним натхненником та реалізатором доброї і вікопомної справи став наш Михайло Федорович – «Батя», якого знає і шанує, напевно, вся країна. «Батя» та його побратими вклали душу, власні кошти і працю у спорудження святині.
Долучилися до справи також волонтери, місцева цивільно-військова адміністрація, Sveta Svetikova, яка передала нашим побратимам саму фігуру Богородиці.
Недільного ранку на освячення каплиці з синьо-жовтими державними стягами та іменною хоругвою свого підрозділу зібралися військовослужбовці нашої бригади та місцеві мешканці. Капелани нашої бригади отець Ігор та отець Михайло провели урочисте богослужіння та освятили каплицю, окропили освяченою водою та миропомазали всіх присутніх. Наш «Батя», на рахунку якого це вже не одна така капличка, побажав усім, аби Матір Божа їх оберігала.
- Це святиня – для всіх місцевих жителів, яким за роки війни довелося чимало пережити! На згадку про нас, тих, хто їх захищав, у пам'ять про всіх, хто віддав життя за Україну, і як оберіг – нехай Мати Божа оберігає їх і всі прийдешні покоління українців, які житимуть на цій землі. Миру вам і Божого благословення… Слава Україні!
Капелани нашої бригади вручили Михайлу Федоровичу іменну ікону – Архистратига Михаїла. Також подяки від громадської організації «Військові капелани Волині» за доблесний захист Батьківщини та розвиток капеланського руху були вручені всім, хто долучився до спорудження та оздоблення каплички Пресвятої Богородиці.





ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі-Волинському в День захисника плестимуть маскувальну сітку
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити