image
 |  0 8 Жовтня 2018 | 18:28

На Рівненщині скажений собака покусав жінку

Тварину застрелили, а труп спалили.


Про це Соцпортал повідомили у Держпродспоживслужбі Рівненської області.
В службу державної ветеринарної медицини Рівненського району надійшло повідомлення про напад власного собаки на жительку смт. Клевань Рівненського району. Після нападу, в присутності дільничного поліцейського, місцевий мисливець застрелив собаку.
Спеціалісти держветмедицини Рівненського району виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де експертизою № 1959 від 08.10.2018 року встановлено захворювання собаки на сказ. Труп спалено.
На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин».
Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворої собаки з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.
Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині горіла фура з вугіллям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити