|  5 8 Жовтня 2018 | 12:06

Рішення про Томос вже прийнято, - екзархи Вселенського патріарху

Андрій Парубій зустрівся з екзархами Вселенського Патріарху – архієпископом Західної єпархії Православної церкви в США Даніїлом та єпископом Західної єпархії Української православної церкви в Канаді Ілларіоном.



Вони зараз перебувають в Україні, щоб продовжити процес надання автокефалії, - інформує 24канал.
Екзархи запевнили, що Вселенський патріарх Варфоломій вже прийняв рішення і Томос в Україні буде.
Екзархи їздили по українських церквах, розмовляли з священиками. Також вони подякували, що Україна звернулася до Вселенського патріархату, щоб отримати Томос.
Вже за тиждень в Константинополі повинен відбутися священний сенод, який, ймовірно, розгляне питання автокефалії української церкви.
Нагадаємо, призначення Костантинополем екзархів у Києві у РПЦ панічно розкритикували, назвавши відповідний крок "вторгненням на канонічну територію Московського патріархату". Крім того, 14 вересня з цієї ж причини синод РПЦ вирішив припинити участь у роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату.
Згодом сталов відомо, що Предстоятель Української православної церкви московського патріархату Онуфрій відмовився від зустрічі у Києві з екзархами Константинопольської церкви. Також в УПЦ МП виступили з вимогою, аби константинопольські повірені покинули "канонічну територію" їхньої церкви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити