image
 |  0 8 Жовтня 2018 | 13:37

У 2018 році ціни на Волині продовжують нестримно зростати

Попри запевнення уряду на чолі з Володимиром Гройсманом щодо боротьби з інфляцією, у поточному році ціни на основні товари та послуги у Волинській області суттєво зросли і продовжують зростати.
Про це інформують у Держстаті.
Так, за січень - серпень цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,5%. Найбільше подорожчали хліб, пшеничне борошно, риба та продукти з риби (на 13,4–9,1%). Зросли ціни на макаронні вироби, м'ясо птиці, масло, кондитерські вироби з борошна, свинину, сметану на 4,3–1,4%.
Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 3,9%, у т. ч. утримання будинків та прибудинкових територій – на 28,6%, каналізацію – на 10,8%, гарячу воду – на 10,2%, водопостачання – на 7,7%, опалення – на 6,5%.
Зростання цін в сфері охорони здоров’я на 6,6% відбулося внаслідок подорожчання послуг лікарень на 23,7%, амбулаторних послуг – на 8,7%, фармацевтичної продукції, медичних приладів та обладнання – на 4,2%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 5,8% зумовлено подорожчанням проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 26,0%, автодорожньому – на 12,7%, палива та мастил – на 4,8%.
У сфері зв’язку ціни зросли на 5,2% за рахунок подорожчання поштових послуг на 25,0%, підвищення абонентної плати за користування місцевим телефонним зв’язком на 12,7%, мобільним зв'язком – на 8,6%, мережею Інтернет – на 5,7%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декілька вулиць волинського міста тимчасово залишили без води
Серед послуг відпочинку і культури підвищилась абонентна плата за кабельне телебачення на 36,0% та зросли ціни на туристичні послуги на 11,1%.
Таким чином, рівень реальних доходів населення падає на фоні нездатності уряду забезпечити елементарну макроекономічну стабільність.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити