image
 |  2 8 Жовтня 2018 | 14:42

Українці не платитимуть за діагностику

У межах нової медреформи з другої половини 2019 року УЗД й рентген для українців стануть безкоштовними. Єдина вимога — наявність направлення від сімейного лікаря. Оплачуватиме безкоштовні послуги Нацслужба здоров'я.
Не платитимуть українці ні за мамографію, ні за ехокардіографію. За наявності направлення безкоштовною буде й допомога лікарів вузької спеціалізації за напрямком терапевта. Якщо ж пацієнт не надасть відповідного лікарського розпорядження, муситиме оплатити послугу, - пише всеукраїнське видання Сегодня.
У межах медичної реформи з 2019 року впровадять також електронні медкарти. У них будуть наявні не тільки дані про стан здоров'я пацієнта, але й направлення до спеціалістів вторинки, рецепти на ліки й інформація про лікарняні. Лікарю достатньо буде всього декількох секунд, щоб побачити всю історію хвороби пацієнта включно з висновками тих фахівців, до яких людина зверталася раніше. Це значно пришвидшить постановку діагнозу й позбавить зайвої тяганини з паперами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про нові правила отримання субсидій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити