image
 |  0 8 Жовтня 2018 | 15:45

Відсьогодні поліція фіксуватиме швидкість автомобілів новими сучасними приладами

Поліцейські застосовуватимуть спеціальні пристрої «TruCam» в місцях концентрації ДТП, на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного та національного значення. Насамперед, така фіксація порушень швидкісного режиму є превентивним заходом. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олексій Білошицький.


Про це "ВолиньUA" повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України. 


За його словами, прилад дозволяє  фіксувати швидкість на досить великій дистанції – 1200м.
«Ми запускаємо фіксацію порушення швидкісного режиму не для того, щоб притягувати водіїв до відповідальності, а саме з метою превенції. Наше завдання – спонукати водіїв знизити швидкість в тих місцях, де є підвищений рівень дорожньо-транспортних пригод, особливо – ДТП з потерпілими і загиблими», – повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.
Він розповів, що пристрій використовуватиметься виключно за наявності попереджувального знаку про те, що ведеться фото- та відеофіксація правопорушень. Водночас використання приладу буде здійснюватися  поряд зі службовим транспортним засобом, який буде стояти з увімкненими проблисковими маячками синього кольору. Інформація про такі місця вже оприлюднена та буде постійно оновлюватися.
Світлина від Національна поліція України.
Олексій Білошицький також наголосив, що характеристики приладу не передбачають втручання людини в роботу пристрою на місці фіксації порушення.
«Прилад містить в собі спеціальну систему шифрування даних. Тобто неможливим є втручання в ті дані, які створені за допомогою даного приладу. Інспектор не має доступу і не може видалити будь-які моменти самостійно. Також прилад містить так званий лічильник правопорушень, які були зафіксовані за допомогою даного приладу», – розповів Олексій Білошицький.
Він також додав, що контроль за відповідністю кількості зафіксованих правопорушень та притягнених до відповідальності буде здійснюватися у відділах моніторингу в кожному управлінні патрульної поліції.
Водночас Олексій Білошицький зазначив, що відсьогодні і до наступного понеділка включно така фіксація фактів перевищення швидкості здійснюватиметься у пілотному режимі.
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції розповів, що використання цих приладів є першим кроком у подальшому розвитку системи фото- та відеофіксації правопорушень.
«Наступними кроками стануть запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно в службових автомобілях, та запровадження системи автоматичної фіксації», – повідомив Олексій Білошицький.
Нагадаємо, у ході наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич повідомив, що із загальної кількості причин дорожньо-транспортних пригод з постраждалими 35 відсотків становить перевищення безпечної швидкості руху.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митники знайшли золоті зливки у дамській сумочці
 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити