image
 |  0 8 Жовтня 2018 | 09:31

Воїн АТО, якого ГПУ видала Росії, через катування перебуває у важкому стані

Воїн АТО Тимур Тумгоєв, якого Генеральна прокуратура України, видала Росії, перебуває у важкому стані через катування.
Про це повідомила народний депутат України Оксана Корчинська, - пише «Главком».
За її словами, у неї є інформація з власних джерел, про те, що російські спецслужби жорстоко катували Тимура Тумгоєва. Наразі воїн перебуває у важкому стані.
Варто зазначити, що на разі відсутня офіційна інформація про те, в якому місті перебуває Тумгоєв та про його стан.
Нагадаємо, за запитом ФСБ РФ Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Росії. Після випадкової появи цієї інформації в ЗМІ суспільство сколихнула хвиля обурення, адже виданий Росії інгуш відбивав російську агресію на українському Донбасі.
У генпрокуратурі поспішили виправдатися, мовляв, інформація про участь Тумгоєва в АТО неправдива, а правоохоронні органи «у повному обсязі провели екстрадиційну перевірку і не знайшли жодної обставини, яка б унеможливлювала видачу чоловіка».
Після цього інформація про участь Тумгоєва в АТО підтвердилась, а представники патріотичних сил організували пікет під стінами ГПУ. Тоді Луценко заявив пікетувальникам, що «перетворювати Україну в накопичувач кримінальних елементів не має права, погроз не боїться і діє по Закону».
За два дні з’ясувалося, що ГПУ відкрила кримінальне провадження за статтею «Службова недбалість», яка могла призвести до помилкової екстрадиції Тимура Тумгоєва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити