image
 |  4 8 Жовтня 2018 | 16:45

«Закоханий» художник прикрашає пішохідну вулицю Луцька своїми картинами

Його картини вже більше 20-ти років прикрашають стіни одного із найстаріших будинків пішохідної вулиці Луцька. Він завше називає себе закоханим, а на питання «Як вас звуть?», гордовито посміхається і каже, що сором його не знати. 
До Всесвітнього дня художника інтернет-видання «Волинь24» знайомить читачів із людиною, яку чи не щодня можна зустріти навпроти книжкового пасажу, що на луцькій «стометрівці».

Євген Понагайба – луцький живописець і графік. Митець захоплюється не тільки живописом, малює пастеллю, аквареллю, а й займається книжковою графікою. Євген Понагайба закінчив столичне художньо-промислове училище (зараз – Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука).
«Я тут тимчасово… Можу прийти, а можу й не з’являтися на Лесі Українки. Але мені дуже приємно, що я затребуваний», - розповідає митець.
Євген Понахайба каже, що дуже важливо ділитися своїми знаннями, а тому готує абітурієнтів до вступу у ВУЗи. На запитання про його улюблену картину, сміється: «Не моя, - каже, - люблю «Збирачі винограду» Ван Гога».
«Я закоханий, і в мене закохані», - так по-художньому завершує спілкування художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добро – рятує життя: у Луцькому зоопарку поповнення (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити