image
 |  0 9 Жовтня 2018 | 14:53

В Україні впало виробництво автомобілів

У вересні українські заводи випустили 550 одиниць автотранспортної техніки, що на 33% менше, ніж роком раніше.
Про це повідомила асоціація "Укравтопром".
По даним асоціації, у "плюс" минулого місяця, і то за рахунок надзвичайно низької бази порівняння, вдалося вийти лише двом підприємствам: черкаському автобусному заводу (+19%) і чернігівському автозаводу (+31%), які випустили у вересні 43 і 21 од. автотранспорту відповідно.
Зазначається, що у легковому сегменті українського автопрому продовжує працювати тільки одне підприємство – "Єврокар", де за місяць SKD методом було складено 476 автомобілів. Обсяг вересневого складання "Єврокару" в порівнянні з 2017 роком зменшився на 8%.
Всього випуск легкових автомобілів в Україні відносно вересня минулого року просів на 31%.
Виробництво вантажних автомобілів минулого місяця становило всього 3 одиниці, що в 20 разів менше від результату річної давності. При цьому не враховується АвтоКрАЗ, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року
Автобусне виробництво знизилося на 3% і становило 71 шт.
Всього з початку року в Україні було виготовлено 5094 од. автотранспортних засобів або на 11% менше ніж за аналогічний період минулого року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скотилася свобода слова через утиски влади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити