image
 |  0 9 Жовтня 2018 | 15:57

Волинські профспілки протестують проти антисоціальної політики Гройсмана

Федерація профспілок Волинської області провела під стінами Волинської обласної державної адміністрації мирну акцію протесту проти антисоціальної політики уряду Володимира Гройсмана та виконавчої вертикалі влади загалом.
Про це 9 жовтня 2018 року повідомляє власкор «ВолиньUA».
Голова Федерації профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф зокрема озвучила вимоги мирної акції протесту, серед яких – зокрема:
– припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року мінімальний рівень оплати праці не нижче 7700 гривень, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій;
– не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення;
– забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров`я, соціальний захист, розвиток галузей економіки;
– зупинити державне рейдерство майна профспілок та наступ на їх права тощо.
Свої вимоги учасники акції планували вручити керівництву Волинської ОДА, проте для їх отримання до учасників мітингу ніхто з керівників виконавчої влади краю не вийшов.
Натомість до учасників акції долучився перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик. Він заявив, що учасники акції ще в надто м`якій формі висувають вимоги до виконавчої влади. Адже, із його слід, уже впору говорити про те, що своєю антинародною, антисоціальною політикою уряд Гройсмана здійснює геноцид власного народу.
«А все тому, що основні вимоги Революції гідності так і не виконані, олігархи від влади не усунуті… З ініціативи фракції ВО «Свобода» обласна рада ще 31 травня цього року прийняла звернення до центральних органів влади щодо невідкладного прийняття пакету антиолігархічних законів, розроблених націоналістами. Це дало би змогу обмежити природні монополії, повернути вкрадені в народу кошти з офшорів, сталібізувати тарифну та цінову політику тощо. Однак ці закони досі не прийняті, бо діючий парламент не трусить олігархів, а й далі домовляється з ними, як і надалі обдирати простих українців», – заявив у своєму виступі Олександр Пирожик.

Зі слів організаторів акції, 17 жовтня в Києві відбудеться загальнонаціональна акція протесту, на якій будуть представники всіх без винятку регіонів України висунуть повний пакет своїх вимог діючій владі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У закарпатських депутатів і чиновників перевірять наявність угорських паспортів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити